Nőgyógyászati szűrések, vizsgálatok és műtétek

Nőgyógyászati szűrések, vizsgálatok és műtétek

Nőgyógyászati szűrések, vizsgálatok és műtétek

  • Komplett nőgyógyászati szűrések (citológiai és mikrobiológiai mintavétel /Chlamydia,Mycoplasma,Ureaplasma, HPV szűrés/, ultrahang vizsgálat. Kiterjesztett szűrőcsomagok a nemi betegségek szűrésére STD tesztek. Új módszer a méhnyakrák szűrésében: MEDSERV plussz.
  • Nőgyógyászati gyulladások kezelése: mikrobiológiai és laborvizsgálatok segítségével korán felfedezhetjük és kezelhetjük a gyulladást okozó kórokozókat, megakadályozva súlyosabb szövődmények kialakulását.
  • Védőoltások HPV, hepatitisz ellen előzetes szűrővizsgálat után.
  • Menstruációs zavarok diagnosztikája, kezelése (rendellenes vérzés, fájdalmas menstruáció, dysmenorrhoea, endometriosis). A hormonháztartás zavara, de a nemi szervek betegsége, cysta, myoma, polyp, adenomyosis, gyulladás, de rosszindulatú nőgyógyászati daganat is okozhat vérzészavart, alhasi fájdalmakat, haspuffadást.
  • Fogamzásgátlás (fogamzásgátló tabletták, méhen belüli eszközök, IUD, spirál, Mirena). Tinédzserek fogamzásgátlási tanácsadása, szexuális felvilágosítás, szülés előtt és után választandó fogamzásgátló módszerek, méhen belüli eszközök, spirál ultrahangos kontrollja. Hormonális fogamzásgátló szedéséhez laborvizsgálatok.
  • Változókori panaszok, hőhullám, hüvelyszárazság, hangulati élet zavara, visszatérő felfázás, hólyaghurut, változókori vérzészavar okának kivizsgálása, terápiája. Hormonvizsgálat, gyógyszeres és homeopátiás hormonpótlás a klimaxos panaszok enyhítésére. Vizelet tartási panaszok, inkontinencia okának kivizsgálása, kezelési terv felállítása. Hólyagsérv, végbélsérv kivizsgálása, kezelése.
  • Endokrinológiai zavarok kivizsgálása. Számos hormonális rendellenesség okozhat az életminőséget lényegesen befolyásoló elváltozást. Pattanás, fokozott szőrnövekedés (acne, hirsuitizmus), kóros elhízás, menstruációs zavarok, meddőség, magas vérnyomás, szívritmuszavar hátterében gyakran áll hormonzavar. Ezek kivizsgálása, laborvizsgálatok, hormonvizsgálatok, a hormontermelő szervek ultrahang vizsgálata mellett nőgyógyász és endokrinológus feladata diagnosztizálni és kezelni ezen elváltozásokat.
  • Előzetes megbeszélés alapján teljes körű és gyors labordiagnosztika; hüvelykenet, chlamydia, laborvizsgálatok akár fél nap alatt, HPV, STD szűrés, HIV, hepatitis szűrés. A nemi úton terjedő betegségek kivizsgálására STD csomagokkal állunk pácienseink rendelkezésére. A diagnózis felállítása után betegeink kezelését majd a kezelések eredményességét ellenőrző kontroll teszteket is elvégezzük.

Kedvezményes csomagok

Szexuális úton terjedő betegségek vizsgálata

A nemi úton terjedő betegségek / STD-Sexually Transmitted Diseases / széles palettája általános mikrobiológiai tesztekkel nem,csak speciális szűrővizsgálatokkal - STD tesztekkel - diagnosztizálható. Mivel egy részük nem vagy alig okoz panaszt, valamint a tartós fertőzés károsítva az érintett szerveket tartós gyulladást, fájdalmat vagy akár meddőséget is eredményezhet, korai felismerésük és kezelésük fontossága nem hangsúlyozható elégszer. Szűrőcsomagjaink a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegségek kimutatásához nyújtanak segítséget.

A bizonyított fertőzés szakorvosaink általi kezelését, majd a kezelés utáni kontrollt is biztosítjuk pácienseink számára. A lenti STD tesztek nőgyógyászati és urológiai vizsgálat részeként a hüvelyből, húgycsőből, méhnyakból, torokból szakorvos által kerülnek levételre. A nemi úton terjedő betegségek másik csoportjának kimutatása - AIDS, HIV, LUES, Hepatitis, Herpes vérből történik.


* Az árak a vizitdíjon felül fizetendőek.

HPV-tipizálás

Alacsony kockázatú LR- low risk-tipusok:
6, 11, 42, 43, 44/55

Magas kockázatú HR-high risk-tipusok:
16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68

Nem azonosított (NA)
2a, 3, 7, 13, 26, 27, 28, 29, 30, 34, 40, 53, 54, 57, 61, 67, 70, 72, 73, 74, 81, 82, 83, 84, 87, 89, 90, 91

A magas kockázat nem azt jelenti, hogy ezek a tipusok biztosan méhnyakrákot okoznak, hanem annyit, hogy ezek a típusok (pl. HPV 16, 18) bizonyítottan részben okozói a méhnyak rosszindulatú daganatainak.. A magas kockázatú 16 és 18 as HPV törzs méhnyakrákos esetek közel 70 százalékában kimutatható a további 30 százalékban a többi közel 140 tipus igazolható.

Az alacsony kockázatú 6 és 11-es tipusok a nemi szerveken de egyéb nyálkahártyákon-szájüreg,garat,szem,végbél környékén -kialakuló szemölcsök, az úgynevezett condyloma kialakulásáért felelősek. . A nem azonosított kockázatú típusok- NA törzsek-szerepe a méhnyakrák kialakulásában jelenleg nem tisztázott.